IN DE PERS:

Artikelen die o.a. in samenwerking met Authentic Italia tot stand zijn gekomen.

 

Artikel La Cucina Italiana "Op avontuur in Abruzzo", najaar 2014

 

Artikel BOUILLON, "De Rijke keuken van arm Abruzzo", voorjaar 2013
w

Artikel LEVEN MAGAZINE DEN HAAG, december 2012
ww

Artikel ITALIE MAGAZINE, december 2011
wwwww


Artikel Ronald Naar "Hoogtelijn 2007"
Artikel Ronald naar "Caravannen 2006"
wwww

Artikel Op Pad, PAN Parks, 2010
ico panparks new 2


Artikel ALGEMEEN DAGBLAD, november 2011
www

GEORGE CLOONEY in "THE AMERICAN"
een film van ANTON CORBIJN met de prachtige natuur van ABRUZZO!
wwwwww

 

Artikel " Tourpress "
Bijeenkomst Abruzzo bij Italiaans Bureau voor Toerisme op 6 oktober 2010

"Bij het Italiaans Bureau voor Toerisme (ENIT), op de Stadhouderskade in Amsterdam, is vorige maand directeur Edoardo Francati vertrokken. Als nieuwe directeur is Marco Montini benoemd. Montini, gevestigd in Frankfurt, heeft behalve Nederland een groot aantal andere landen onder zijn hoede zoals Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Polen, Tsjechië, Slowakije, Hongarije, Slovenië, Kroatië, Roemenië en Bulgarije. In Amsterdam zal hij ook regelmatig aanwezig zijn.
De eerste kennismaking met de heer Montini was woensdag 6 oktober waar journalisten en touroperators de presentatie bijwoonden van het gebied Abruzzo, de Italiaanse regio van de grote, belangrijke natuurparken en de stranden, waar geschiedenis en een oud traditie van spiritualiteit veel sporen hebben achtergelaten. Duitse toeristen nemen in dit gebied de belangrijkste plaats in, gevolgd door de Zwitsers. Nederlanders komen op de derde plaats.
De Abruzzen zijn een dorado voor kunstliefhebbers en we hoorden die avond een gloedvol betoog over de Civitella del Tronto, aangeduid als de parel van Midden-Italië. Het fort is een van de mooiste burchten van Italië en werd bekend als het laatste bastion van het Koninkrijk van Zuid-Italië bij de eenwording van het land.
Voor natuurliefhebbers is het gebied de natuurlijke toegangspoort naar het Nationale Park van Gran Sasso en van de Monti della Laga. Langs de gehele regio loopt de weg van de apostel Thomas, een 400 kilometer lange religieuze route vanuit het graf van de apostel.
Wie meer is voor rustig niets doen, het dolce far niente, kan genieten van de 130 km aan zandstranden. Zijn culinaire lusten kan hij botvieren in het achterland met een sterke traditie van smaken. Een voorproefje daarvan kregen we die avond in het Hilton Amsterdam.
De Abruzzen, zeker de moeite waard om eens te ontdekken!"
Door: Leni Paul