top of page

Veelzijdig is het juiste woord

Voor wie op zoek is naar een vakantie in het andere Italië, het Authentieke Italie!

 

Abruzzo, ofwel Abruzzen is de groenste regio van Italië met de hoogste bergtoppen van de Appenijnen, de Gran Sasso en La Majella. Kortom midden Italië, het hart van Italië ! Binnen een half uur rijden ga je van de mediterrane sfeer van het strand naar de ruigheid van de bergen.

 

Wij zeggen dan ook altijd: "Abruzzo behoeft slippers voor het strand en bergschoenen voor het land"

Hieronder een aantal leuke tips voor activiteiten in de omgeving tijdens je verblijf in een vakantiehuis in Abruzzo.

Kanoen op de rivier de Tirino 

De Tirino is een van Europa's schoonste rivieren, het turquoise transparante water ziet er verleidelijk uit, maar vergis je niet, het water is super koud!

Een groep jonge enthousiaste mensen hebben een aantal jaar gelden een cooperativa opgericht en nemen je o.l.v. ervaren gidsen mee de prachtige rivier over. De gidsen spreken prima Engels en zijn trots op hun roots en weten heel veel te vertellen. Ook voor kinderen een hele leuke ervaring.

Ook organiseren zij fietstochten per mountainbike door de prachtige omgeving. Zelfs met een proeverij van lokale producten halverwege, meraviglioso! 

www.ilbosso.com

Canoen Tirino rivier.jpg
Image by Marco Savastano

De kilometerslange kustlijn van Abruzzo 

Heb je zin in een dagje naar het strand? Ben je gek op georganiseerde stranden type: bedje, parasolletje, boekje, drankje? Dan kom je aan het strand van Pescara zeker aan je trekken. Een kilometerslang strand vol met strandpaviljoens van zeer luxe tot eenvoudig. In de maand augustus super druk, maar in de maanden juni, juli en september is het er op doordeweekse dagen bijna rustig. En...alleen locals!

Hou je meer van een rustiger strand en vindt je het niet vervelend om je eigen parasol en stoel mee te nemen, dan is Ripari di Giobbe een geweldig idylisch strandje. 

Op avontuur in het bos

Zo af en toe willen ook de kinderen hun ernergie kwijt. Wat is er dan leuker dan een dagje klimmen in een parco avventura. Voor elke leeftijdsgroep zijn er speciale parcours uitgezet. Alles uiteraard volledig veilig en gezekerd. Je kunt ook heerlijk picknicken in het bos, dus neem een lekkere lunch mee en geniet. In de zomermaanden is het in het bos ook nog eens heerlijk fris, een fijne bijkomstigheid.

www.parconaturalemajella.it

Parco avventura.jpg

Skieen in Zuid-Europa

Jazeker, ook skieen behoord tot de vele mogelijkheden van vermaak in de regio Abruzzo.

In de wintermaanden zijn de Majella en de Gran Sasso sneeuwzeker. De pistes zijn niet van het niveau van de alpen maar voor een paar dagen skieen af en toe zeker de moeite waard. En zeg nou zelf, waar kan je nou al skieend de zee zien?

In Abruzzo natuurlijk! 

Skieen met zeezicht.jpg
bottom of page