top of page
Single reis naar Abruzzo

Hoe leuk is het om samen met andere singles een nog vrij onbekend stukje Italie te ontdekken? Bij 8 deelnemers gegarandeerd vertrek. Elke avond kun je aanschuiven voor een heerlijk Italiaanse maaltijd als een echte Famiglia Italiana aan een lange tafel. 

Dag 1.   Aankomst in Rome in de ochtend en transfer naar onze accommodatie.

We verblijven in een Dimora Storica, een prachtig antiek landhuis omringt door wijnranken en een eigen “cantina” in het plaatsje Navelli, een van de “ Borghi piu belli d’ Italia ”  een van de mooiste dorpjes van Italië.

Tijdens de transfer stoppen we in Celano en bezichtigen van buiten we het Castello Piccolomini een prachtig kasteel .  Vanaf de snelweg zie je het schitterende kasteel al van verre liggen. Tevens bezoeken we Alba Fucens een uniek Romeins amfitheater met een bijzondere natuurlijke akoestiek . 

In de namiddag aankomst in Dimora dell’ Arte, onze accommodatie, kennismaking met Francesca en Diego en tijd om te relaxen. Diner en overnachting.

  

 

Dag 2.

Na een heerlijk ontbijt maken we kennis met het plaatsje Navelli o.l.v. Francesca maken we een wandeling door het dorp en langs de wijnranken. Tijdens de wandeling zoeken we een mooi plekje voor een pic-nic .

Vanmiddag krijgen we kookles van een bijzondere dame, “le mani in pasta” handen in het deeg, we maken onze eigen pasta. Uiteraard dineren we op basis van onze zelf gemaakte pasta.

Dag 3.

Na het ontbijt is er de mogelijkheid deel te nemen aan een cultureel dagprogramma. Per bus rijden we richting Bominaco waar we een bezoek brengen aan de “sixtijnse kapel van Abruzzo”, het Oratorio di San Pellegrino  en de bijbehorende kerk Santa Maria Assunta.  O.l.v. onze perfect Engels sprekende gids worden we rondgeleid door deze middeleeuwse kunstschat, zoveel eeuwen eerbiedig bewaard en onderhouden door de lokale bevolking.

We wandelen ook naar de burcht van Bominaco waar we een schitterend uitzicht hebben over de omgeving. Na de lunch in een lokaal restaurantje rijden we naar Stiffe waar we een bezoek brengen aan de beroemde grotte di Stiffe, adembenemend mooi.

Diner in de accommodatie en overnachting.

 

Dag 4.

Na het ontbijt vertrekken we richting de hoogvlakte van Campo Imperatore. Een uniek gebied omringd door de Apennijnen. We maken een wandeling en gaan zelf onze stokjes van schaapsvlees grillen, arrosticini,  en genieten van de lekkerste kazen en wijnen. Na de lunch bezoeken we het Idyllische plaatsje Santo Stefano di Sessanio en bezoeken we Rocca Calascio waar diverse films zijn opgenomen, o.a. de film Ladyhawk met Michelle Pfeiffer en Rutger Hauer. Tegen de avond rijden we terug naar de accommodatie voor diner en overnachting.

Dag 5.

Na het ontbijt is er de mogelijkheid deel te nemen aan het dagprogramma, een actieve dag in de natuur.

O.l.v. ervaren gidsen van Il Bosso gaan we kanoën over de schoonste rivier van Europa, de Tirino. Na een lunch op basis van locale producten gaan we fietsen, we ontdekken de omgeving van de Tirino vallei per (Ebike) moutainbike.

Tegen het vallen van de avond gaan we terug naar Navelli voor diner en overnachting.

 

Dag 6.

Na het ontbijt rijden we richting de kust voor een bezoek aan de “Costa dei Trabocchi ”

Terwijl we langs de kust rijden zien we de Trabocchi liggen. Een trabocco is een houten "vis-machine”, niemand weet wanneer ze zijn ontstaan. De eerste beschrijvingen van de trabocchi dateren van 1400 maar het is wel zeker dat ze nog ouder zijn. De vissershutjes gebouwd op houten palen enige meters uit de kust zijn bereikbaar via een brug, ook op houten palen. Het is voor de vissers zo eenvoudig hun netten uit te gooien en via een ingenieus systeem weer binnen te halen. De meeste zijn verboden voor bezoekers maar een aantal zijn gerestaureerd en geschikt gemaakt als restaurant. Een zeer bijzondere ervaring.

Tevens bezoeken we de Abdij van San Giovanni in Venere, een mooie middeleeuwse katholieke kerk en klooster met bijzondere binnenplaats/chiostro.

Het is mogelijk aan te schuiven voor een unieke overheerlijk vis lunch op een Trabocco. Na de lunch is er tijd om de stad Lanciano met het “het Eucharistisch wonder van Lanciano”, in de kerk van de HH. Legontianus en Domitianus in Lanciano te verkennen.

Diner en overnachting in accommodatie

 

 

 

Dag 7.

 Ter afsluiting van deze reis door de Abruzzen is er vandaag de mogelijkheid deel te nemen aan een olie en wijnproeverij. Ook leren we meer over saffraan. Saffraan komt van de hoogvlakte van Navelli en de familie van Francesca verbouwd al generaties lang saffraan. Nog een keer dineren we als een Italiaanse familie samen aan de lange tafel in de huiskamer van onze accommodatie, morgen gaan we terug naar Nederland.

Dag 8. Na het ontbijt en afscheid van Navelli rijden we richting Rome en naar de luchthaven.

 

Inclusief:

      -        Transfers van en naar luchthaven en lokaal vervoer op dag 4 en dag 6.

      -        welkomst aperitivo

      -        7x  overnachting

      -        7x uitgebreid ontbijt buffet

      -        2x lunch (dag 2 en dag 4)

      -        7x diner

      -        alle belastingen

      -        parkeren bus

Prijs p.p. €1.575,--   in Double Use Single

 

 

Optioneel extra bij te boeken, garantie uitvoering programma en kosten bij 10 deelnemers of meer:

 

  • Dag 3 - Culturele dagexcursie Bominaco & Grotten van Stiffe per bus €85,-- p.p.  incl. alle entrees en gids.

       Lunch in Bominaco €25,-- p.p.

  • Dag 5 - Sportieve dagexcursie Valle del Tirino met Il Bosso incl. lunch €75,--  p.p. + vervoer €45,-- p.p.

  • Dag 6 - Vislunch op Trabocco €65,-- p.p.

  • Dag 8 – Wijn en olijfolie proeverij met light lunch € 55,-- pp

bottom of page